dissabte, 18 d’abril del 2015

GREMIS, OFICIS I CARRERS A VALÈNCIA

 INTRODUCCIÓ

Mai no ens hem aturat a preguntar-nos el perquè del nom d'un carrer. El cas és que passejant un dia pel centre històric de la nostra ciutat, vaig topetar-me amb una sèrie de carrers que tenien noms d'antics gremis. A partir d'ací, vaig decidir esbrinar una miqueta en què consistien eixos antics oficis que, tot i estar perduts hui, han format part de la història de València. No ens hem d'oblidar que València és la ciutat d’Espanya que té més carrers dedicats a antics oficis i professions artesanes. 

Dins de les Rutes Ciutadanes de València  existeix una que es “Ruta dels Gremis i Oficis medievals” Aquesta ruta sol començar a les 10h des de la font interior de la Plaça Redona i acaba amb una visita a la seu de la Unió Gremial, que s’ubica al carrer Navellos. Entre altres llocs que es visita en la ruta trobem la del Col·legi de l'Art Major de la Seda amb la seua Tenda-Taller. 

Però, abans d'entrar en matèria, he cregut convenient primer fer unes xicotetes pinzellades sobre el naixement, organització, estructura i desaparició dels gremis. 


 

1 comentari: